Kom ook naar de ‘Dag van de Grebbedijk’!

Dag van de Grebbedijk banner klein

De Dag van de Grebbedijk op 23 september bij de haven in Wageningen heeft een bijzonder programma. Bijvoorbeeld een overlevingstocht langs de dijk waarin deelnemers leren hoe zij kunnen eten en drinken van wat er op de Grebbedijk groeit. Maar ook belevenissen van Dijkgasten, een collegetour over de toekomstplannen, gratis varen met de Blauwe Bever een vlinderwandeling en een workshop verhalen vertellen. De dag van de Grebbedijk is op zaterdag 23 september voor iedereen vrij toegankelijk bij W.S.R. Argo en W.S.V. Vada van 9.30 tot 15 uur.

De Dag van de Grebbedijk is een uitgelezen kans om te zien, te horen en te beleven hoe belangrijk de Grebbedijk is voor de wijde omgeving. De dijk biedt prachtige natuur, ruimte voor rust en recreatie maar ook bescherming. Waterschap vallei en Veluwe werkt aa plannen voor het verstevigen van de dijk, om zo de Gelderse Vallei ook in de toekomst veilig en droog te houden. Iedereen die ideeën heeft voor de dijkversterking of kansen ziet in het gebied nodigen we uit om deze ideeën te delen. Er is eten, drinken, muziek, en kinderen kunnen met water spelen. Jong en oud, bewoner, wandelaar, visser of roeier, iedereen is welkom deze dag en toegang is gratis.

De Dag van de Grebbedijk start om 9:30 uur bij de jachthaven te Wageningen bij W.S.R. Argo en W.S.V. Vada (Grebbedijk 59 / Jachthaven 1) en loopt door tot 15:00 uur. Het is een initiatief van Gemeente Wageningen, Provincie Gelderland en Utrecht, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en het Waterschap Vallei en Veluwe.

Meld je hier aan 


Nieuwsoverzicht

Inschrijven Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer