PPO Medewerkers bezoeken Grebbedijk

TimonBulten Grebbedijk PPO medewerkersdag 0002 Large

Voor de zesde keer op rij organiseert de afdeling Programma's, Projecten en Onderhoud (PPO) van Rijkswaterstaat haar jaarlijkse medewerkersdag. PPO verzorgt het onderhoud van onder andere wegen, waterwegen, bruggen en meer door het hele land. Hierbij ligt de focus op duurzaamheid, de balans tussen schakels, kennis en vakmanschap. De Grebbedijk was één van de gastlocaties en mocht circa 30 PPO'ers ontvangen.

Ronald Löhr gaf een korte inleiding op het project en de aanleiding voor de zes gebiedspartners om niet alleen de dijk te versterken, maar ook te zoeken naar andere gebiedsambities, samen met omwonenden, ondernemers, belangenverenigingen. Harry Post (Gemeente Wageningen) nam het woord over en lichtte het proces toe; van bouwstenen, via zes mogelijke oplossingsrichtingen en drie kansrijke alternatieven naar een uiteindelijk voorkeursalternatief. Zowel voor de dijkversterking als voor de gebiedsambities.

Na deze plenaire kick-off begaven de PPO'ers zich naar de fietsen. In twee groepen fietsten zij langs enkele bijzondere plekken langs de dijk. De Plasserwaard in het landelijke gebied en van daaruit richting Wageningen, via de Driehoek richting de Veerweg. Een heerlijke fietstocht op een zonnige dag!

DSC02986 Large


Nieuwsoverzicht

Inschrijven Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer