• Berichten

Berichten

29.08.17

Kom ook naar de ‘Dag van de Grebbedijk’!

De Dag van de Grebbedijk op 23 september bij de haven in Wageningen heeft een bijzonder programma. Bijvoorbeeld een overlevingstocht langs de dijk waarin deelnemers leren hoe zij kunnen eten en drinken van wat er op de Grebbedijk groeit. Maar ook belevenissen van Dijkgasten, een collegetour over de toekomstplannen, gratis varen met de Blauwe Bever een vlinderwandeling en een workshop verhalen vertellen.

Inspirerende avond in de Junushoff
21.07.17

Inspirerende avond in de Junushoff

Wat een inspirerende avond was het woensdag 28 juni in de Junushoff! De samenwerkende partners organiseerde net als vorig jaar een informatiebijeenkomst over de Grebbedijk. Op deze avond werden de zo'n 120 betrokken mensen bijgepraat over de ontwikkelingen van de veiligheidsopgave aan de dijk. 

Dijkdenkers bijeenkomst 10 mei 2017
31.05.17

Dijkdenkers bijeenkomst 10 mei 2017

Op woensdag 10 mei, tussen de roeiboten en studenten door, verzamelen de dijkdenkers zich bij Watersportvereniging Argo op de Grebbedijk. Met op de achtergrond draaiende camera’s van de Hogeschool Utrecht en het bestuur van Argo, belooft het een creatieve en intensieve avond te worden.

Dijkdenkers bijeenkomst 12 april 2017
12.04.17

Dijkdenkers bijeenkomst 12 april 2017

Afgelopen week is er weer een Dijkdenkers bijeenkomst geweest. Tijdens de bijeenkomst zijn de Dijkdenkers bijgepraat over alle ontwikkelingen 'achter de schermen'. Waar staan we met het project? Daarnaast is de planning voor het komende jaar doorgenomen. En kregen de Dijkdenkers een toelichting op de nadere veiligheidsanalyse. Kortom, genoeg werk aan de winkel het komend jaar! Bekijk de presentaties en lees het uitgebreide verslag.

06.04.17

Grebbedijk op de schop

Uit een veiligheidsanalyse die Waterschap Vallei en Veluwe samen met Royal HaskoningDHV deze week afrondde blijkt dat de Grebbedijk op diverse plekken versterkt moet worden. De dijk voldoet niet meer aan de nieuwe normen voor waterveiligheid, opgesteld door de Tweede Kamer en sinds 1 januari van kracht. De Grebbedijk is ruim vijf kilometer lang en loopt van Wageningen tot Rhenen. Als de dijk doorbreekt staat het gebied tot aan Amersfoort onder water.

Sfeerimpressie Dijkdenkers bijeenkomst 16 november 2016
27.01.17

Sfeerimpressie Dijkdenkers bijeenkomst 16 november 2016

Stad en landschap verbinden, bijzondere vogelsoorten, een fietssnelweg, zo maar wat wensen die de Dijkdenkers op de kaart van de Grebbedijk spijkerden. In november vorig jaar kwamen zij bijeen om hun wensen voor de Grebbedijk te bespreken. Rondom de kaart ontstond een levendige discussie. Bekijk de sfeerimpressie op youtube.

Feiten & cijfers over de waterveiligheid
14.12.16

Feiten & cijfers over de waterveiligheid

De belangrijkste feiten en cijfers over de waterveiligheid van Nederland op een rij. Ons Water heeft een infographic gemaakt met een mooi overzicht over de projecten, de programma’s, financiën en informatie over de veiligheidsmaatregelen.

Dijkdenkers spijkeren hun ideeën op de kaart
16.11.16

Dijkdenkers spijkeren hun ideeën op de kaart

Tijdens de tweede bijeenkomst met de Dijkdenkers op woensdag 16 november 2016 konden de betrokkenen hun ideeën en ambities letterlijk vast spijkeren op de dijk. Er ontstonden leuke gesprekken. In 2017, als we aan de slag gaan met scenario’s, krijgt dit een vervolg.

Dag van de Grebbedijk geslaagd
15.10.16

Dag van de Grebbedijk geslaagd

Op 15 oktober 2016 organiseerde het waterschap Vallei en Veluwe de eerste ‘Dag van de Grebbedijk’. Jong en oud genoten van vele activiteiten rondom de veiligheid van de dijk. Zo lieten de beheerders van de dijk zien wat er gebeurt bij hoog water en studenten van de Wageningen Universiteit lieten met een maquette verschillende ideeën voor de toekomst zien.

Inschrijven Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer