Toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid

Het doel van de richtlijnen voor toegankelijkheid is dat de websites waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust zijn voor iedereen. Dat betekent vooral het volgende:

  • de webpagina’s zijn zo geschreven dat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat er staat;
  • video’s voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen, zodat mensen met een visuele of taalbeperking ze ook kunnen bekijken;
  • de website is met elke computer, tablet of smartphone te gebruiken.

Het toegankelijkheidslabel van Grebbedijk. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

 

Nalevingsstatus

De webformulieren voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen.De digitale toegankelijkheidsrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf-bestanden. Een groot deel van de pdf-documenten die op de website staan, zijn niet toegankelijk. Wij werken eraan om alle pdf-bestanden toegankelijk te maken. Een onafhankelijke partij controleert de website op toegankelijkheid.

Feedback en contactgegevens

Sommige content is nog niet digitaal toegankelijk. We bieden de mogelijkheid om deze content op verzoek toegankelijk(er) te maken. Loop je tegen een probleem met toegankelijkheid aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Geef het aan ons door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld de link naar de webpagina waar je het probleem bent tegengekomen.

Meer informatie

Op de websiteDigitoegankelijk staat meer informatie over digitale toegankelijkheid.

Handhavingsprocedure

Ben je niet tevreden met de manier waarop je klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kan je contact opnemen met de Nationale Ombudsman.

Inschrijven Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer