Inloopbijeenkomst 3KA voor omwonenden en perceelseigenaren

inloopbijeenkomst 17 april 2019

Op woensdag 17 april 2019 ging het projectteam van de Grebbedijk in gesprek met omwonenden en eigenaren van percelen direct aan de dijk. Tijdens deze inloopbijeenkomst liet het team de stand van zaken van de drie kansrijke alternatieven zien.

Innovaties

Naast de dijkversterking en gebiedsontwikkeling onderzocht het projectteam zeven innovaties. Innovaties moeten de dijkversterkingsopgave slimmer, duurzamer of effici├źnter maken. Het onderzoek richtte zich op nieuwe rekenmethoden of het valideren van kennis waarmee de versterkingsopgave van de Grebbedijk kan veranderen; zo is de hoogte-opgave bijgewerkt naar aanleiding van de innovaties en de kleilaag blijkt erosie-bestendig waardoor de deklaag groen kan blijven. De innovaties hebben dus een positieve invloed op het ontwerp van de drie kansrijke alternatieven en leveren waardevolle inzichten op.

Stand van zaken 3KA

De drie kansrijke alternatieven werden medio 2018 al gepresenteerd, zowel aan het grotere publiek als aan alle omwonenden en grondeigenaren. Nu er meer zicht is op de uitkomsten van de innovaties maakte het projectteam de balans tot nu toe op. Tijdens de inloopbijeenkomst ging het team dan ook met omwonenden en grondeigenaren in gesprek over de invloed van de innovaties op de drie kansrijke alternatieven.

Van verschillende punten op de dijk, zowel in het stedelijke als het landelijke gebied, werden dijkprofielen getoond. Deze profielen laten zien hoe hoog en breed de dijk kan worden. Hier werd zowel een basisprofiel als een maatwerkprofiel gepresenteerd. Aan de hand van deze profielen was veel ruimte voor gesprek, tekst en uitleg.

Meer informatie

De posters met de ontwerpen zijn als download beschikbaar.


Nieuwsoverzicht

Inschrijven Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer