• Voorkeursalternatief
 • Voorkeursalternatief

  In het voorkeursalternatief staat het plan op hoofdlijnen omschreven. Buitendijks wordt één meter onder de kruin een golfbreker aangelegd in de vorm van een ‘tweede’ kruin. Deze golfbreker zorgt ervoor dat de dijk maximaal 20 cm omhoog moet gaan en een grasmat behoudt. Daarnaast wordt deze ‘getrapte kruin benut als een veilige recreatieve route. De huidige kruin gaat iets omhoog en binnendijks zijn verschillende maatregelen voorzien, passend bij het gebied. Naast de dijkversterkingsopgave hebben natuuropgaven en gebiedsambities een plek gekregen in het voorkeursalternatief. Met dit voorkeursalternatief realiseren we naar verwachting eind 2024 een veilige en beleefbare Grebbedijk én nieuw natuurgebied. De flyer van het voorkeursalternatief kunt u hier bekijken.

  Inspraak op het ontwerp voorkeursalternatief

  De Grebbedijk tussen Wageningen en Rhenen voldoet niet aan de geldende veiligheidsnormen. De dijk wordt daarom versterkt. In de verkenningsfase is besloten om versterking van de Grebbedijk op te pakken als een gebiedsontwikkeling. De gebiedsontwikkeling Grebbedijk omvat naast versterking van de Grebbedijk ook maatregelen op het gebied van natuurontwikkeling, recreatie, ruimtelijke kwaliteit, verkeersveiligheid en duurzaamheid. Het ontwerp voor de dijk en het omliggende gebied staat omschreven in de Nota Voorkeursalternatief. In dit document wordt ook beschreven op welke wijze het voorkeursalternatief tot stand is gekomen. Het voorkeursalternatief is vastgesteld door de provincies Gelderland en Utrecht, gemeente Wageningen, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en Waterschap Vallei en Veluwe.

  Meer informatie over indienen zienswijze

  Van woensdag 8 januari tot en met dinsdag 18 februari 2020 is het mogelijk uw reactie (zienswijze) op het ontwerp voorkeursalternatief kenbaar te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van zaaknummer 2019-014653. De documenten die ter inzage liggen, kunt u via internet downloaden. Ook ligt een papieren versie van de documenten ter inzage bij de diverse overheden: 

  • Provincie Gelderland, Markt 11, Arnhem.
  • Provincie Utrecht, Archimedeslaan 6, Utrecht
  • Gemeente Wageningen, Markt 22, Wageningen
  • Gemeente Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75, Rhenen
  • Rijkswaterstaat Oost Nederland, Eusebiusbuitensingel 66, Arnhem
  • Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10, Apeldoorn

  Inloopbijeenkomst

  Op dinsdag 14 januari houdt het projectteam gebiedsontwikkeling Grebbedijk een inloopbijeenkomst over het voorkeursalternatief. Tussen 16.00 en 19.30 uur kunt u vrij in en uit lopen in het congres hotel Wageningen WICC en zich op de hoogte stellen van de plannen. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Er zijn medewerkers aanwezig van het projectteam Grebbedijk, gemeente Wageningen, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en provincie Gelderland, die graag toelichting geven en vragen beantwoorden.

  De inloopbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 januari 2020, tussen 16.00 uur en 19.30 uur Locatie: WICC, Lawickse Allee 9, Wageningen

  Inschrijven Nieuwsbrief

  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer